{ "title": "Naneli Çorba", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Corba-72.jpg", "date": "19.01.2024 03:56:24", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Naneli Çorba, Nanenin hoş aroması ile yoğurda bambaşka bir lezzet katan nanenin birçok hastalığa da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?
Nane aroması zihni kötü duygulardan arındırır ve stres altında olan bir kişiyi rahatlatır. Depresyona girmesini engeller. Aynı zamanda tansiyon hastalarının tansiyonunu dengeler. Naneli çorba, birçok yörede yapılmasına rağmen her yörenin kendine özgü bir yemek kültürü vardır. Karadeniz bölgesinde naneli çorbayı bol miktarda kullanırlar. Ege bölgesinde pirinç yerine sütlü buğday kullanırlar. Naneli çorba bazı yörelerde yoğurtlu çorba ya da yayla çorbası olarak da bilinir.

Naneli Çorba Malzemeleri
Naneli Çorba Nasıl Yapılır?

Naneli Çorba için, öncelikle pirinçleri iyice yıkayıp süzün. Daha sonra geniş bir tencereye alarak üzerine sıcak su ilave edin. Pirinçler haşlanmaya başlayınca üzerine eklemek için bir kâse yoğurt içine unu ve yumurtayı katıp iyice çırpın. Daha sonra azar azar çorbanın içine ekleyerek iyice karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın yoksa yoğurt çorbası kesilir. Tuzu erken katmakta çorbanın kesilmesine neden olur. Bu nedenle çorba pişene kadar tuzunu eklemeyin. Naneli çorba kaynayıp kıvama geldiği zaman ayrı bir sos tavasında tereyağını kızartıp köpürünce üzerine nane atıp karıştırın. Daha sonra naneli sosu, çorbanın içine ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra ilk sıcağı geçince kaselere doldurup sıcak servis edin. Özellikle pilav ve et sotenin yanında ikram edilmesi çok yakışacaktır.
" } ] }