{ "title": "Naneli Kek", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Kek-81.jpg", "date": "20.01.2024 03:59:33", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Naneli kek, lezzeti ve kokusu ile damaklar da efsane bir tat bırakan oldukça farklı bir kek tarifidir. Diğer kek tariflerinin yanı sıra malzemelerinin içinde bulunan taze nane yaprağı ile yapılan ve oldukça değişik ve güzel bir tat ortaya çıkarak naneli kek herkes tarafından oldukça sevilen bir tarif olma özelliğine sahiptir. İçinde bulunan malzemelerin nane ile buluşması sonucunda ağızlara ferahlık ve hoş bir kıvam veren bir kek olmaktadır. Ayrıca tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapılışı ile de oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı da oldukça avantajlı bir tariftir. Gelecek olan misafirleriniz veya eviniz için zaman kaybı yaşamadan yapacağınız naneli kek sofralarına oldukça farklı ve güzel bir lezzet katacaktır. Görünümü ile gözlere tadı ile de damaklara hitap eden naneli kekin yapılışını beraber inceleyelim;

Naneli kek için gerekli malzemeler
Naneli kek nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine tereyağını koyun ve iyice eritin. Eriyen tereyağının içine süt ve toz şekeri de ekleyerek hızlı bir şekilde tüm malzemeleri çırpın. En son olarak da kakaoyu eklemiş olduğunuz bu karışımı ocaktan indirip iyice çırptıktan sonra bir çay bardağı kadar ayıararak bir köşeye bırakın. Biraz ılık bir hale gelen kakaolu iç harcınızın içine yumurtalarınızı kırıp koyduktan sonra iyice köpürene kadar mikser yardımı ile çırpın. Tüm bu işlemlerden sonra artık ununuzu kek hamurunuzu bir taraftan karıştırırken diğer taraftan da ekleyebilirsiniz. Tüm un içine girdikten sonra iyice çırptığınız kek hamuru içine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Nane yapraklarını ince ince kıydıktan sonra kek hamurunuzun içine koyun ve bir tur karıştırdıktan sonra daha önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbının içine hamurunuz dökmeye başlayın. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırın için de yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirmeye bırakabilirsiniz. Pişme süresi dolan kekinizi fırından çıkararak kek kalıbından ayırın ve daha önceden ayırmış oldunuz iç harcı sıcak kekin üzerinde gezdirin. Biraz soğuduktan sonra çikolata sosu ve fındık ezmesi ile kekinizin üzerini süsleyerek bir parça taze nane yaprağı ile servise hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte kıvamı ve lezzeti ile başınızı döndürecek olan görünümü ile iştahları kabartan naneli kekin yapılışı bu şekilde olmaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }