{ "title": "Naneli Kurabiye", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Kurabiye-58.jpg", "date": "19.01.2024 13:31:53", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Naneli kurabiye, Nane hoş kokulu ve sağlığa çok faydalı bir bitkidir. Sinirleri yatıştırır, iştah açar, baş ağrısına iyi gelir. Ateş düşürür, sindirim sistemine iyi gelir, gaz söktürür, bağırsakta bulunan kurtları düşürür, ağız kokusunu giderir, anne sütünü arttırmaya yardımcı olur, diş sağlığına iyi gelir, mide bulantısına iyi gelir. Nanenin daha birçok faydası vardır. Safra taşı düşürür, boğaz kuruluğuna iyi gelir, kas ağrılarını hafifletir, öksürüğe iyi gelir, soğuk algınlığına iyi gelir, hazımsızlığı giderir, stresi azaltır. Nane birçok yerde kullanılır. Kuru ya da taze nane olarak kullanılabiliyor. Salatalarda, yemeklerde, çorbalarda, limonata yapımında, yemek süslemelerinde, kurabiyeler de çaylarda kullanılabiliyor. Naneden nane yağı elde edilir. Nane çayı da çok faydalıdır. Sakinlik verir, gaz söktürür, bulantıyı giderir. Süslemelerde de yemeklerde de nanenin çok önemli bir yeri vardır. Nemli ortamda yetişir ve genellikle her bölgede yetişebilen bir bitkidir. Baharat olarak da çok tüketilmektedir.

Naneli kurabiye malzemeleri
Naneli kurabiye nasıl yapılır?

1 yumurtanın tamamı ve 1 yumurta beyazını iyice çırpılır. Yoğurt, tereyağı, sıvı yağ, tuz, kuru nane ve peyniri de ilave edip iyice karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu ve elenmiş un da ilave edilerek 4 dakika yoğurulur. Tepsiye yağlı kâğıt koyulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanır. Üzerine kalan 1 adet yumurtanın sarısı sürülür. Isıtılmış 180 derecelik fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
" } ] }