{ "title": "Naneli Makarna", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Makarna-16.jpg", "date": "21.01.2024 08:49:06", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Naneli makarna yapımı oldukça kolay olan lezzetli yemektir. Normal makarna yapımının yanı sıra makarnayı daha güzel kokmasına ve tat vermesine yarayan nane sayesinde çok farklı bir lezzet elde etmeniz söz konusudur. Bunun ile az zamanı bulunan kimselerin çok pratik olarak yapacağı naneli makarna sayesinde çok kısa bir süre içinde karnını doyurması söz konusudur. Burada dikkat edilmesi gereken en temel husus kişinin güzel bir sunum yaparak naneli makarna yemeğini çok güzel bir hale getirmesidir. Burada tamamen sizlerin emeklerin olduğunu belirtmemiz gerekir. Damak tadınıza ve yemek zevkinize göre naneli makarna yapımına kendiniz karar vereceksiniz.

Naneli makarna yemeğinin yapılması normal makarna yapımından farklı olarak kişinin göz ve damak zevkine hitap etmesi yönünden oldukça önemli bir husustur. Bunun ile normal makarna tüketimi ile alınan kalori sayısını da bu sayede daha da azaltmanız söz konusu olacaktır. Ayrıca kişi nane tüketimi sayesinde karbonhidrat tüketimini de dengede tutması sebebi ile naneli makarna sayesinde kilo alma derdinden de kurtulacaktır. Zira naneli makarna içinde barındırdığı nane bitkisi sayesinde midede hazmı kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra sindirim sistemini de daha aktif çalışmasına yol açacaktır. Özellikle de midede sağladığı yararları bakımından naneli makarna tüketimi oldukça faydalıdır.

Naneli Makarna Malzemeleri
Naneli Makarna Nasıl Yapılır?

Naneli makarna yapmak isteyenler için ilk önce yapmaları gereken şey boş bir tencerenin içerisine su koyup kaynatmak olacaktır. Bu esnada ise kaşar peynirimizin rendelenme işlemini yapmamız gerekmektedir. Bunun yanı sıra su kaynamaya yakın içerisine mutlaka tuz atılması gerekmektedir. Tuzun atılmasını ihmal etmemek gerekmektedir. Zira yemek piştikten sonra atılan tuz lezzetli olmayacaktır. Hemen ardından ise kaynayan suyumuzun içerisine bir paket makarnamızı dökmemiz gerekir. Makarna kaynar suyun içerisinde iyice pişmesi gerekir. Bu işlem yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar sürebilir. Bunun yanı sıra maydanozlarımızı ve naneyi de kesmemiz gerekmektedir. Maydanoz için belirli bir küçüklükte kesilmesi ideal olacaktır. Ancak nanelerimizin çok küçük parçaları ayırıp kesmemiz gerekir. Bunun yanı sıra makarna en son piştikten sonra süslemek amacı ile de bir parça nane ayırmamız şarttır. Ardından kaynayan makarnamızı süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp kaşar peyniri ile iyice rendelemek gerekmektedir. Bundan sonra yemek hazır diyebiliriz. Maydanoz ve naneleri de içine ekleyip servis yapabilirsiniz.
" } ] }