{ "title": "Naneli Pasta", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Pasta-34.jpg", "date": "21.01.2024 08:21:48", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Naneli Pasta, adından da anlaşıldığı gibi pek de sık rastlanan bir pasta değildir. Ancak görünüm ve lezzet bakımından oldukça leziz bir pasta çeşidi olan naneli pasta bazı kişiler tarafından ön yargı ile düşünülse de pastaya nanenin vermiş olduğu ferahlık hissettiren aroması sayesinde bu ön yargılarını mutlaka değiştireceklerinden emin olabilirsiniz. Sizlerde ilginç lezzetlere ve tatlar arayanlardan iseniz naneli pasta tarifimiz deneyerek mükemmel bir lezzet ile tanışmış olacaksınız.

Naneli Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Naneli Pasta Kreması için
Çikolata Sosu için
Naneli Pasta Nasıl Yapılır?

Naneli pasta hazırlığımıza ilk olarak pastamızın kekini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir çırpma kabının içine öncelikle kuru malzemeler ilave ederek iyice harmanlayalım. Ardından kekimizin sıvı malzemelerini ayrı bir kâseye alarak mikser yardımıyla iyice çırptıktan sonra üzerine azar azar önceden harmanladığımız kuru malzemeleri ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde yağlanmış ve unlanmış 20 cm genişliğinde kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırına vererek kekimiz kabararak pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alıp iyice soğuyuncaya kadar bekleterek kalıptan çıkartalım. Ardından soğuyan keki pandispanya keseceği veya ekmek bıçağı yardımıyla 4 kat olacak şekilde keserek hazır hale getirelim.

Naneli pastamızın kremasını hazırlamak için öncelikle bir kabın içine tereyağı ve pudra şekerini ilave ederek mikserimizin en düşük ayarında çırparak üzerine margarini ekleyerek çırpma işlemine devam edelim. Çırpma esnasında karışım katı görünüşte olabilir. Üzerine sütü ve nane aromasını ilave ederek kremamız kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edelim. Şayet krema koyu bir kıvam aldı ise üzerine bir miktar süt ilave ederek kıvamı açabiliriz. Kremamız kıvam aldıktan sonra yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar daha mikserimizi yüksek ayara getirerek çırpma işlemini sürdürerek kremamızı hazır hale getirelim.

Dört parça ayırdığımız kekimizin her bir parçasını ve kekin kenarlarını krema ile kaplayarak üt üste yerleştirerek buzdolabına alarak yaklaşık 3-4 saat kadar burada dinlenmesi için bekletelim. Pastamız buzdolabında beklerken bizde üzerinin çikolata sosunu hazırlamak için özellikle ısıya dayanıklı uygun bir kâsenin içine tüm sos malzemelerini alarak karıştıralım. Daha sonra daha geniş bir kabın içine su koyarak kaynamaya bırakıp su kaynamaya başladıktan sonra sos malzemelerin olduğu kâseyi kaynamakta olan suyun içine su girmeyecek yerleştirip karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Tamamen eriyen çikolatalar sos kıvamı aldıktan sonra sosu ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtalım. Ilık bir kıvam alan sosumuzu buzdolabından çıkartarak oda ısısında bekleyen pastamızın üzerine yavaş döküp bir spatula yardımıyla pastamızın üzerine düzgün bir şekilde yayarak nane pastamızı tekrar buzdolabına alıp birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }