{ "title": "Naneli Pilav", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Pilav-39.jpg", "date": "21.01.2024 07:54:50", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "
Naneli pilav: sofralarda daha sık ter alması gereken pilav çeşitleri arasında yer almaktadır. Pilavı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri ve önemi bilinmektedir. Hemen hemen her öğünde ana yemeği tamamlayıcı olarak pilav kullanmaktayız. Pilav çeşitleri büyük küçük herkesin damak zevkine uygun olan ve her yemekte aranan lezzetler arasında yer alan bir yemektir. Naneli pilav pilavın içeriğine ek olarak nene eklenmesi sonucunda yapılan bir yemektir ve denediğinizde göreceksiniz ki nane pilav ile müthiş bir uyum içerisindedir. Sofralarda bazen bulgur ve pirinç pilavı dışında arayışlar içine gireriz. Sizde pilav arayışı içindeyseniz naneli pilavı mutlaka denemelisiniz. Naneli pilav hafif ve tadını sevebileceğiniz bir pilavdır. Fakat sofralarda fazla yer verilmez. Özellikle yaz aylarında taze nane ile pilav ayrıcalıklı bir tada ulaşmaktadır. Kış aylarında ise pilavı kuru nane ile yapmak mümkün. Şimdi sizinle naneli pilav tarifini paylaşalım. Mutlaka denemelisiniz. Sofralarınızda değişiklik oluşmasına fayda sağlayacak olan naneli pilavı herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Naneli pilav için gerekli malzemeler
Naneli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle kuş üzümlerini yıkayarak bir kâse içerisine koyun ve ıslanmasını sağlayın. Sonrasında taze naneleri bol su ile yıkayıp ayıklayın. Ayıklanan naneleri küçük küçük doğrayın. Ocağın bir bölümünde pilav için çaydanlık içerisinde su kaynatın. Bu arada pirinçleri ayıklayın ve bol su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Sonra pilav tavasını elinize alın ve ocağın üzerine koyun. Tereyağını tava içerisine koyarak ocağın altını açın. Şehriyeyi yağların içine koyarak kavurun. Şehriye kavrulma aşamasında iken devamlı karıştırın. Kısık ateşte kavrulan şehriyeler kahverengi bir renk aldığında önceden yıkanan pirinçleri şehriye içerisine ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Sonrasında pirinç içerisine kuş üzümlerini ve ocağın diğer bölümünde kaynayan suyu ilave ederek karıştırın. Son olarak pilavın tuzunu da ayarlayın. Pilavı kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. Pirinçler suyunu çekince ve pilav pişince ocağın altını kapatın ve önceden doğranmış naneleri pilav üzerine ilave edip kapağını kapatın. Pilavı doldurup servis yapacağınız aşamada henüz tavada iken karıştırıp nanenin pilava karışmasını sağlayın. Sonra naneli pilavı orta boy bir kâseye doldurup kaşıkla üzerini biraz bastırın. Kâsede bastırılmış pilavı servis tabağı üzerine ters bir şekilde indirip kâseyi kaldırın. Böylece servis tabağı üzerinde naneli pilav yuvarlak, derli toplu bir görünüme kavuşacak ve çok güzel bir görsellik kazanmış olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }