Naneli Poğaça, Fırından çıkan sıcak, sıcak mis kokulu bir poğaçaya kimse hayır diyemez. Poğaça 5 çaylarının vazgeçilmez ikramı olup bu nefis lezzeti sabah kahvaltılarınız için ya da çocuklarınızın beslenme çantasına koymak için de hazırlayabilirsiniz. Yapımı ise inanılmaz kolaydır.
Naneli poğaça malzemeleri
2 adet orta boy yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tercihe göre 3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı beyaz peynir
1.5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 2-3 bardak kadar)
Üzeri için
Çörek otu
Naneli poğaça nasıl yapılır?
Kullanacağımız 2 adet yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım. Ayırdığımız yumurtanın akını ve diğer tam yumurtayı, derin bir hamur yoğurma kabına alıp yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, rende haline getirilmiş beyaz peynir, kabartma tozu, tuz ve naneyi güzelce karıştıralım. Karışıma unu da ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilmesi gerekiyor. Hamurdan eşit parçalar kopararak şekil verelim. Hazırlamış olduğumuz poğaçaları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim. Arzuya göre poğaçaların üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri ve altları kızarana dek pişirelim.