{ "title": "Naneli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.nane.gen.tr/images/Naneli-Yogurt-Corbasi-13.gif", "date": "21.01.2024 07:24:28", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Naneli Yoğurt Çorbası, bu çorba içine koyulan malzemeler itibari ile hem büyükler hem de çocuklar için çok faydalıdır. İçinde yoğurt olması sebebi ile kalsiyum kaynağıdır. Bu çorbayı daha önceden hazırladığınız et ya da tavuk suyu ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca çok uğraştırıcı bir tarif olmadığından kolaylıkla yapabilirsiniz. Tarifimizi hemen verelim.

Naneli Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler
Çorba nasıl yapılır?

Pirinçleri 1.5 bardak suda yumuşayana kadar haşlayalım. Aşurelik buğday kullanacaksanız onu da önceden haşlamış olmalıyız. Et suyumuzu tencereye alalım, haşlanmış pirinç ya da aşurelik buğdayları da ekleyip ve ocağın altını açalım. Bu sırada büyük bir kabın içerisinde un, yumurta ve yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım. Isınmış olan et suyundan kepçe yardımı ile yoğurtlu karışıma ekleyerek hızlıca karıştıralım. Buna tempeleme işlemi adı verilir. Bu işlemle yoğurdun sıcak su ile kesilmemesi için bir nevi alıştırma yapmış oluyoruz. Ilık hale gelen yoğurtlu karışımı et suyuna yavaş, yavaş ilave etmeye başlıyoruz. Tüm yoğurdu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu sırada ayrı bir tavanın içinde tereyağımızı eritelim. Eriyen yağın içine nane ve toz kırmızı biberi ekleyip köpürünce altını kapatalım ve kaynamakta olan çorbamıza ilave edelim. Artık tuzunu da bu aşamada ekleyebiliriz, tuzu önceden eklemiş olsaydık çorbamız kesilebilirdi. Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun.
" } ] }