Nane Çayı Nasıl Yapılır, Nane ülkemizde hemen hemen her bölgede yetişen, yeşil yapraklı bir birkidir. Nane sıcak ve sulu yerleri sever. Her toprakta yetişen, köklü bir bitkidir. Temmuz ve ağustos ayların da bolca bulunur. Kökleri sayesinde her sene ekimi gerekmez. İyi bakılır ise uzun zaman kalabilen bir bitkidir. Naneyi hemen hemen her yerde kullanırız.
Özellik yemekler de hem baharat olarak hem de taze olarak kullanırız. Kendine has çok güzel bir kokusu vardır. Çayı da yapılarak içilir peki nane çayı nasıl yapıldığını öğrenmek ister misiniz?
Nane çayı nasıl yapılır?
İki yemek kaşığı kuru nane ya da bir tutam taze nane, dört su bardağı su, yarım limon. Önce suyu kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra naneyi atalım. Ocağın altını kapatalım. Nanenin de ağzını sıkı bir şekilde kapatıp 5,6 dakika dinlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra içine limon sıkıp, bal ile tatlandırarak içebilirsiniz. Nanenin vücuda oldukça faydası vardır. Size nanenin birkaç faydalarından da bahsetmek isterim.
Nanenin çayının faydaları nelerdir?
- Grip ve soğuk algınlığıma iyi gelir.
- Nanenin ağrı kesici özelliği vardır. Baş ağrılarına iyi gelir.
- Mide bulantısına iyi gelir. Kusmayı geçirir.
- Buharını solumak burun tıkanıklığını açar.
- Nane C vitamini yönünden zengin bir bitkidir. Kış aylarında gripten korunmak için bol bol içmemiz gerekir.
- Çok bir kokusu vardır nanenin, ağız kokusunu giderir
- Stresi azaltır ve sakinlik verir.
- Mantar hastalıklarının yayılmasına engel olur.
- Astıma oldukça iyi gelir.
- Hazımsızlığı giderir.