Naneli Dondurma
Naneli Dondurma; yaz aylarının en sevilen tadı dondurmanın çok sayıda çeşidinden biridir. Naneli dondurma ferahlatıcı aromasıyla diğer dondurma çeşitlerinden ayrılır. Bu ferahlatıcı lezzete isterseniz evinizin rahatlığında ve mutfağınızın hijyeninde de kolayca ulaşabilirsiniz. İşte evde de yapabilecek, kolay ve leziz olduğu gibi aynı zamanda doğal malzemeler içeren bir naneli dondurma tarifi.
Naneli Dondurma malzemeleri- 1 litre süt
- 1 çorba kaşığı salep
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tutam taze nane
Naneli Dondurma Nasıl Yapılır?
Naneli dondurmayı hazırlamaya 1 litre sütü tencereye dökerek başlayalım. Sütün üstüne toz şeker ve salep ilave edilir sonra sürekli karıştırılarak yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ise devamlı karıştırmaya devam ederek soğutulur. Bu arada 1 tutam taze nane yaprağı az miktarda sütle birlikte parçalayıcıdan geçirilir. Soğuyan dondurmanın üzerine nane püresini ilave edilir ve dondurucuda beklemeye alınır. Dondurucuda beklediği sürece aralıklarla karıştırılmaya devam edilir. Yeterli soğukluğa ve kıvama ulaşan naneli dondurmayı kalıplara boşaltıp servis zamanına kadar dondurucuda bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
20.01.2024 12:26:18
Naneli Dondurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|