Naneli PoğaçaFırından çıkan sıcak, mis kokulu bir poğaçaya kimse hayır diyemez. Poğaça, 5 çaylarının vazgeçilmez ikramı olup, bu nefis lezzeti sabah kahvaltılarınız için ya da çocuklarınızın beslenme çantasına koymak için de hazırlayabilirsiniz. Yapımı ise inanılmaz kolaydır. Malzemeler
Üzeri İçin
Yapılış AşamalarıKullanacağımız 2 adet yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım. Ayırdığımız yumurtanın akını ve diğer tam yumurtayı, derin bir hamur yoğurma kabına alalım. Yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir, kabartma tozu, tuz ve naneyi güzelce karıştıralım. Karışıma unu da ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilmesi gerekiyor. Hamurdan eşit parçalar kopararak şekil verelim. Hazırlamış olduğumuz poğaçaları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim. Arzuya göre poğaçaların üzerine çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri ve altları kızarana dek pişirelim. SonuçAfiyet olsun. |
Bu tarifte kullanılan kuru nane poğaçaya nasıl bir lezzet katıyor? Daha önce poğaçada nane denememiştim, gerçekten önerir misiniz?
Cevap yazKuru Nane ve Poğaça
Kabil, kuru nane poğaçaya oldukça ferah bir lezzet katıyor. Nane, hamurun içinde eşsiz bir aroma oluştururken, poğaçanın lezzetini de zenginleştiriyor. Daha önce denemediyseniz, nane ile yapılan poğaçanın hafif baharatlı ve ferah bir tat sunduğunu söyleyebilirim. Özellikle çay saatlerinde ya da misafirlerinize ikram etmek için harika bir alternatif olabilir. Kuru nane kullanarak denemekten çekinmeyin; sonuç sizi şaşırtabilir!